toneelvereniging
Teaterpunt Encachado

toneelvereniging

Opgericht in 1976
Aantal leden: 60

Website

Facebookpagina

W at ooit ontstaan is uit een groep enthousiaste KSA-leden is uitgegroeid tot een volwassen amateurgezelschap met enkele tientallen medewerkers. Ondertussen vierde onze vereniging haar 40ste verjaardag. Gedurende die tijd heeft TEATERPUNT een veelheid aan genres beoefend, van lichtvoetig tot bloedernstig, van geengageerd toneel tot parodieen op de macht.

Voorzitter: Griet Heyerick, Penningmeester: Martine De Tier, Extern secretariaat: Goedele Hoet, Intern Secretariaat: Gylian Lemey, Webmaster: Valentin Hick, Pers: Gilles Lavent, Artistieke raadgever: Koen Minjauw en Art & Fun: Bernd Verzele

Encachado

In augustus 1996 groeide het idee om met jongeren theater te maken. De stuwende kracht, Koen Minjauw, zelf acteur bij Teaterpunt, informeerde zich grondig, nam een kijkje bij andere toneelverenigingen en zette alles op een rijtje. Hierna maakte hij zijn ideeen bekend aan het dagelijks bestuur van Teaterpunt, dat enthousiast reageerde. In 1997 werd er gedurende maanden gezocht naar een passende naam en logo. "Encachado" werd uiteindelijk gekozen door de jongeren. Encachado is een Spaans dialect voor tof of wijs.


In oktober 1997 werd de eerste groep Encachado-spelers samengesteld: 43 spelers gingen in december van start met de repetities voor het eerste Encachado-stuk: Heksen. De eerste voorstellingen in de geschiedenis van Encachado waren toen op 9 en 10 mei, 1998.

//lat: 50.9210551, lng: 3.4328796 //var footer_height = $('footer').height(); //$('article.container-fluid').css("margin-bottom", footer_height);