tekenkunst
Peter Brutin

tekenkunst

Geboren in 1969

S triptekenaar, animatietekenaar, experimenteel muzikant.

Peter is op jonge leeftijd aan het tekenen geslagen met een sterke voorliefde voor het bovennatuurlijke, voor een conceptuele toekomst en het avontuurlijke in het stripverhaal. Na een opleiding in het kunstonderwijs ging hij als leraar aan de slag en stond vrij onmiddellijk aan de wieg van het stripatelier in het deeltijds kunstonderwijs voor jongeren en volwassenen. Naast de richting stripatelier heeft Peter ook het animatieatelier onder zijn hoede.

Op 38-jarige leeftijd is hij gestart met strippublicaties bij de Oost-Vlaamse uitgeverij Barcatproductions. Reeds 8 titels zijn van onder de pen gekomen en twee strips zijn momenteel in voorbereiding. Reeksen zijn: Commissaris Moordenaar, Glyff, en Norah Limoen. Ook een strip voor de toeristische dienst van de stad Geraardsbergen zag in 2018 het daglicht. Peter Brutin werkt voor Commissaris Moordenaar samen met Matthias Cruyssaert.

Aan Peter zit ook een luik als muzikant/componist van elektronische muziek, ter ondersteuning van half-geanimeerde striptekeningen van eigen hand. Met dit project zijn ondertussen een aantal voorstellingen afgerond, waaronder een zeer geslaagd optreden in de bibliotheek van Zulte. Nieuwe samenwerkingen voor improvisatieconcerten zijn in de maak met de bariton-sax muzikant Christ Deneweth, ook muzikant bij de Heavenly Kings, en met drummer Robin Vandenbulcke.


//lat: 50.9210551, lng: 3.4328796 //var footer_height = $('footer').height(); //$('article.container-fluid').css("margin-bottom", footer_height);