schilderkunst
Martin Wallaert

schilderkunst

Geboren in 1944

Website

D e laatste der Latemse schilders ...

Martin Wallaert werd geboren te Deinze in 1944. Hij trok op jonge leeftijd naar Antwerpen om er een kunstopleiding te volgen aan de sierkunstschool en later aan het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen. Kunstcritici beschouwen hem als één van de laatste Latemse schilders.

Hij verwierf prijzen en onderscheidingen en stelde tentoon in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Denemarken en de Verenigde Staten. Martin was ook het onderwerp van boeken en een monografie door professor Marcel van Jole en van meerdere films zoals 'De Kleine Wereld van Martin Wallaert'.

Martin Wallaert woonde vele jaren in Frankrijk en exposeerde te Avignon in de ‘Galerie des Papes’. Thans woont, werkt en exposeert hij in Machelen dicht bij het Roger Raveelmuseum in ‘’t Biechtstoeleke’, een meer dan 300 jaar oude woning waar de authentieke sfeer is bewaard gebleven. Op zondagnamiddag kan je er een bezoek brengen om de leefwereld van de kunstenaar te beleven, zijn werken te zien en hem persoonlijk te ontmoeten.

Elk jaar organiseert Martin een eindejaartentoonstelling die in 2016 Prins Laurent en gouverneur Jan Briers mocht verwelkomen. In 2017 opende Minister voor Cultuur Sven Gatz de tentoonstelling.

Het atelier van Martin Wallaert kan vrij bezocht worden elke zondag van 14.00-18.00 uur, op andere dagen of voor groepen kan dit op afspraak.

Atelier Martin Wallaert
Karperstraat 1, 9870 Machelen-aan-de-Leie

Gsm: 0032 (0)474 68 39 20//lat: 50.9210551, lng: 3.4328796 //var footer_height = $('footer').height(); //$('article.container-fluid').css("margin-bottom", footer_height);